SuntGospodina

Răsfățați-vă pe sine și pe copiii dumneavoastră: înghețată de casă!

INGREDIENTE:

-un litru de lapte;

-2 pahare de zahăr (400 g); puteți micșora cantitatea de zahăr

-100 g de unt;

-5 gălbenușuri de ou;

-o linguriță de amidon.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți laptele pe foc, adăugați în el untul și aduceți-l până la punctul de fierbere.

2.Combinați zahărul, amidonul și gălbenușurile de ou într-un alt vas. Amestecați-le până la omogenizare.

3.Apoi adăugați puțin lapte, astfel încât să obțineți o compoziție cu consistența smântânii lichide.

4.Turnați în jet subțire compoziția de gălbenușuri în laptele clocotind și, amestecând continuu, aduceți totul până la punctul de fierbere.

5.Când amestecul începe să clocotească, luați cratița de pe foc, puneți-o în apă rece și nu uitați să amestecați intens până când compoziția se va răci și va deveni caldă.

6.Lăsați compoziția pentru înghețată să se răcească complet, amestecând periodic.

7.Turnați-o în forme și dați-o la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Rețeta de bază pentru orice înghețată de casă pornește de la lapte și zahăr, dar numai laptele singur nu te ajută să obții textura cremoasă pe care o dorești. Iată câteva dintre ingredientele secrete care te ajută să faci o înghețată excelentă și cum trebuie să o prepari.

Cele mai bune ingrediente sunt cele naturale

Încearcă să folosești lapte de vacă natural, care nu a fost procesat și degresat industrial.

Adaugă gălbenușuri proaspete și amestecă în continuu în timp ce pregătești baza cremoasă pentru înghețată, conform indicațiilor din rețete.

Gălbenușurile de ou pot fi înlocuite cu amidon de porumb, în proporție egală, adică o lingură de amidon pentru fiecare gălbenuș. Amidonul de porumb conferă o textură deosebit de cremoasă și împiedică formarea de ace de gheață.

Fierbe crema de bază pentru înghețată într-o oală cu pereți dubli, ca să nu se coaguleze prea repede gălbenușurile și să îți iasă un fel de omletă înghețată.

Înghețata de casă trebuie amestecată cu mixerul

După ce ai obținut crema, pune-o la răcit într-un bol de metal pe un pat din cuburi de gheață. Crema pentru înghețată trebuie să se răcească treptat, ca să nu devină nici prea tare și nici să se formeze acele de gheață.

După ce adaugi aromele preferate, pune înghețata la congelator și, la fiecare 30 de minute, mixează puternic pentru a nu se forma bucăți de gheață. Repetă acțiunea de cel puțin 5 ori înainte de a consuma înghețata.

*inghetatacasa*

Redactia SuntGospodina

Comentează

Conectează-te cu noi!

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x