SuntGospodina

Spune adio mucegaiului fără produse chimice foarte simplu! Eu așa am reușit să scap definitiv!

Nu contează în ce cameră din casă îl ai, mucegaiul are un aspect foarte urât și dă mari bătăi de cap tuturor gospodinelor care se confruntă cu acesta. Îl putem găsi pe pereți, pe pod, la vedere sau în locuri ascunse din casă și nu numai.

Mucegaiul adoră locurile întunecoase și foarte umede, fără aerisire pentru că este o ciupercă. Acesta ne afectează destul de repede sănătatea în cel mai rău mod.

Din cauza mucegaiului putem să facem alergii, să dezvoltăm boli ale căilor respiratorii, desigur durei de cap și în mod surprinzător- depresii. Mucegaiul poate să provoace iritații ale pielii.

Ceea ce este și mai îngrijorător, este faptul că din cauza unor tipuri de mucegai care elimină toxine puternice, poate să ne fie afectat chiar și sistemul nervos.

Dacă vei sta mai mult timp într-o cameră care are mucegai, vei avea pobleme la nivel cognitiv. Îți a fi greu să te mai concentrezi sau să reții inforrmații. De asemenea îți va fi afectată vederea, sistemul renal și cel digestiv sau chiar cel muscular sau cel osos.

Pentru că mucegaiul reprezintă cu adevărat o problemă pentru casele noastre, pentru înlăturarea lui s-au inventat niște soluții foarte complicate și foarte scumpe.

Și totuși soluțiile cele mai bune tot la noi în casă, alături de mucegai, se găsesc. Acestea sunt naturale, nu ne afectează sănătatea și își fac foarte bine treaba.

Astăzi îți vom prezenta o metodă care te va scăpa de mucegai definitiv pentru totdeauna.

Vei avea nevvoie de o sută de mililitri de oțet din mere, de o sută de mililitri de apă, de zece mililitri de apă oxigenată, de două linguri de bicarbonat de sodiu și de sucul unei lămâi.

Amestecă toate ingredientele între ele într-un vas. Toarnă compoziția obținutp într-un recipient care să aibă și pulverizator, și să cât mai multă soluție pe locurile în care ai mucegai.

Lasă amestecul să își facă treaba timp de aproximativ trei sau patru ore. Și după aceea șterge suprafețele cu o cârpă uscată și curată. Este foarte important să deschizi geamurile ca să elimini tot mirosul provocat de interacțiunea mucegaiului cu soluția de curățat.

Ca să îți protejezi căile respiratorii poți folosi o mască să te acoperi atunci când cureți pereții de mucegai. Dacă masca e opțională, atunci mănușile care să îți protejeze pielea mâinilor este obligatorie.

Datorită lor nu vei risca să te contaminezi cu nicio substanță. Dacă mucegaiul nu va dispărea, poți să repeți procedura.

06 iunie.

Redactia SuntGospodina

Conectează-te cu noi!

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x